Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Friday, 6 January 2012

CeriteraKu ;)

Hai hai :) What supp ? Good ? Alright . So long tak updates updates blog ni .. Hmm , lepas ambil result haritu (ishh,tak habis lagi ke pasal result tu?!?) sedikit sebanyak hidup me dah berubah . sikit je ! First first tu , moody bukan main lagi . Masuk penggal persekolahan , pfft! became me again ! Hhahaha , ayat propa je dulu . lepas ni aku nak jadi seorang yang moody ! nak jadi pendiam ! and trololo .. Bla bla XD Memang tak boleh blah je aku ni . Hhohoho . k , aku memang suke gelak . so , any prob ? citt~ Tu bukan sebahagian dari apa yang aku nak cerita . ish ish , suka lari dari topik . Patut la Bm aku pun kadang merapu ! cikgu la kata .. Bagi aku oke la tu , contoh pelajar yang mempunyai imaginasi yang berlebihan . cehh --'Bangga bangga ! jadi bangla . k , stop anoying Damia . Citernya camni .. Alkisah suatu hari aku ke sekolah dengan semangat yang berkobar kobar then dengan azam tahun baru ni *nak belajar bersungguh sungguh , past is past !* aku and Rina *behfen aku daa* melangkah dengan sopan nya menuju ke gates sekolah tercintai . Ahh , seronoknya dapat kembali ke sekolah . Amin , Allah masih panjangkan umur aku dan rakan rakan lain untuk terus berjuang menuju puncak ! yehh ! macam AF pulakk . Actually bukan berjalan , aku naik motor . upgrates siki , jadi minah wempittz tahun ni :) Hhehehe . Harap semua orang terimalah minah wempitzz macam aku ni seadanya . cehh~ K , continue .. Aku pun melambai mesra dekat pakcik guard yang setia berdiri macam tiang bendera kat tepi gates . Kadang kadang aku tengok macam polis trafic pun ada . Ngehehehe XD Peace acikk ! Cewahh , acikk guard tersenyum mesra *first of the year --'* Lepas park tenggiling kesayangan aku tu . Aku pun melangkah ke tempat perhimpunan dengan bangganya . ehh , senior tahun ni k . bangga doe :3 Baru form 4 jahh . hakelahhh . Macam biasa , aku pergi cari escot escot aku yang lain . Entah mana diorang bertepek , penat aku cari . Sepanjang pencarian aku tu , baru aku perasan . Ada 1 geng budak form 1 tu dok tunjuk tunjuk aku and Rina . eihh! rasa nak tumbok sebijik je , Usha pelik . Tak tahu ke aku ni senior diorang . haihh , apa nak jadi budak zaman sekarang , Tak hormat orang tua macam aku ni . Ish ish . Akhirnya , aku jumpa escot aku tuh , Tengah bergossip kat kantin oopps! cafeteria rupanya . ceh , penat aku ronda 1 skolah , Diorang yang sebesar alam tu pun aku tak nampak . " ehh! Damia .. Sal dengan muka hang tu ?? " ehh? sal sal ? aku ni jenis cepat panik . KELAM ! Hhahaha . " Ada kotor lah ! Hitam pulak tuu .. " eh eh ! sedap je kau ngate aku hitam , habis kau putih macam susu sangat ka ? Damn --' " wehh wehh . Tudung aku ni putih sangat doe . sebab tu aku jadik hitam ! hadehh .." ingat kan kenapalah tadi .
Hey Peeps ! Thank Reading !

Saturday, 24 December 2011

Get spirit :')

( Macam biasa la guy . Kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang )



Hey guyy ! This time , I got my spirit back ! But I'm so not ' old Damia ' lagi . Just half XD hhehe . Heheyy
now I can smile again :) With everyone leading ! I became ME again ... Yeahh ! This is'nt totally me , but I'm back for
a moment .



Give me the chance to love
I'll tell you the only reason why
Cause you are on my mind
I want to know you feel it
What do you see when you close your eyes
Cause you are on my mind


This song make me more glowing . And I realize , life must go on even though we hate to walk through this time . But we
must go on . Thank for everyone that have give me same advice and spirit . Thanks a lot for helping me back :) Really
apprieciate . I going to new life , New years and New Damia :) Thanks for everything , especially He .

-Damia.Z-
Hey Peeps ! Thank Reading !

Friday, 23 December 2011

My Sadness ;'(

( kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang ) Hey guys . Sedih gila sekarang ni . My result is bad ! Really really sad ;'( I have no idea why my result became like that ? WTF --' I just got 1A and 6B 1C ! hahh ? Like stupid chipmunks . I think I can get 4A or more .. But , I just .. ahh ! I don't want talk about this more . I really regret all this . why all this happen to me ? why me ? why ... During exam , I study hard , I pray .. but ! why this happen to me ? Why I get this as reward for everything that I have done ? why ?!? No one can understand me what I'm feel , everyone keep blaming me ? why me .. why me .. If I knew all this will happen to me , I wish Mom don't have to take care of me went I was baby . Mom should kill me yeahh . Hate all of this , but . went I in problem . God always sent a gift to me . God sent He to cheer my life . Thankful to God . He always made my life light up ! cheers my life , give good advice , talk with me .. share my problem .. and , when He still school with me . He always make my day full of laughtnes . And he never let me down , never let me cry and sad . He always with me ;') Thankful to God again because give me a like he , yes ! He the one that I really trust and love . As freind ;)
Hey Peeps ! Thank Reading !

Wednesday, 21 December 2011

It the day :/


( kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang )


Esok nak ambik result Pmr yang dah aku jawab bersungguh sungguh dulu tu ;/ err .. takut laa ;( Nervose tahap kronik dah ni !
Tidakk ! Aku target 4 atau 5 A . ahh , taktau la . selama ni aku asyik act cool je . hakikatnya , seram wehh ! Masa exam
pun , aku sorang je buad bodoh . macam takda apa apa , orang lain sibuk prepare aku relax watpeace je ! hadehh , but now ! I can't be cool anymore ;( Aku sibuk bagi nasihat kat kawan kawan padahal aku yang ter-over takut nyaa :3 Haiyoo !
Hope result aku oke , boleh menbanggakan ibu bapa aku . Boleh balas jasa diorang . huhh ! inilah masanya damia ! You can do !
Semangat ! hmm , sekarang aku tak la senervose buddy aku yang lain tu . normaaly la kan . Everyone deserve feel this feeling rite ? I can be tough ! I can be strong ! Go for me :) I wish all Pmr and Spm candidaets ' 11 dapat result yang gempak sekali !





Hey Peeps ! Thank Reading !

Thursday, 15 December 2011

Zulza :')

Hi and assalamualaikum dear reader

*kalau tak jawab dosa , kalau jawab sayang ^^

selalu orang tanya dekat damia apa maksud zulza . ramai jugak la yang tanya , kawan kawan and even cikgu damia pun tanya . huhh , penat nak jawab sebab masa mula mula dulu damia pun taktau jugak , hihi ;D ada orang panggil damia ' zulza ' kadang kadang tu . hi zulza , zulza tengah buad apa ? and etc . kalau damia dapat kawan baru , comfirm dia panggil damia ' zulza ' . sebenarnya nama damia , siti zunnurain damia bt zulkapli bagi yang taktau lagi tu . takda pun zulza dalam tu kan ? where on  earth la zulza ney datang kan ?  hahh , memang datang dari earth pun ;> . sekarang ney damia nak bagitau la apa maksud zulza tu dan dari mana lah damia dapat nama tu . sebenarnya , nama tu datang dari nama ibu dan ayah damia . damia combine nama parent damia menjadi satu . act , ibu damia yang combine nama tu . hihi ^^ dan zulza tu cuma pangkal kepada nama ni - zulzadana - hahh , zulzadana ni apa pulak ? hihi , zulzadana ney nama keluarga damia . Da and Na tu nama damia dengan adik damia , najatie . hhaa , korang semua dah tau dan faham kan ? kalau betul , tak penat la damia berceloteh kat sini . huhu :) so , thanksyou for still reading my anoyying story and keep it up till I updates my new story later . see ya !

Hey Peeps ! Thank Reading !